ART II BIENNAALI

ART Ii Biennaali

Vuodesta 2008 lähtien Pohjoisen ympäristö- ja veistotaiteen ART Ii Biennaali on tuottanut teoksia Iin kulttuuriperintöalueille sekä valtatie 4:n välittömässä läheisyydessä sijaitsevaan ympäristötaidepuistoon

Kantavana teemana biennaaleissa on ollut pohjoinen maisema ja ihminen sen keskellä. Kuten ympäristötaiteelle on ominaista, ART Ii Biennaalin teoksia ei pelkästään sijoiteta tiettyyn paikkaan vaan niiden syntyyn vaikuttavat kyseisen paikan ajalliset, paikalliset ja kulttuuriset olosuhteet. Samalla luodaan kuitenkin aina jotakin uutta. ART Ii Biennaali yhdistää rohkeasti kulttuuriperinnön vaalimisen ja nykytaiteen ilmiöt sekä mahdollistaa paikallisen yhteisön ja kansainvälisen taidekentän kohtaamisen. Yhteisöllisyys onkin biennaalin voimavara.

Kymmenpäiväisten työpajojen aikana teokset nousevat Iin jokimaisemiin paikallisten ihmisten avustuksella. Teosvalmistuksen lisäksi biennaaliin kuuluvat erilliset lasten- ja nuortenkulttuuriohjelmat, ammattitaiteilijoille suunnattu mestarikurssi, asiantuntijaseminaari ja yhteisötaideprojekti. Tämän kaiken tuloksena on omintakeinen taidetapahtuma, joka on näyttö pohjoisen taiteen voimasta.

ART Ii Biennaalia tuottaa iiläinen Taidekeskus KulttuuriKauppila.